Att förseglas glas öppningar kan minska värmeförlusten betydligt. Upptäck hur du håller värmen inne med enkla förbättringar. När din bostad drar kallt och värmeräkningar blir höga kan det finnas ett stort behov av att täta fönster. Denna förändring kan minska energiförbrukning och öka komforten i ditt hem. Att försegla dessa springor är inte bara kostnadseffektivt utan också en miljövänlig åtgärd. Genom att utföra rätt tätningar kan du konservera den värme som annars hade försvunnit ut i det kalla.

Starta med att inspektera alla öppningar för att identifiera var luftläckage förekommer. Det kan vara allt från små sprickor till större glipor runt fönsterramar. En bra början är att använda sig av självhäftande fönsterlist som kan köpas i de flesta byggbutiker. Dessa är enkla att applicera och du kan själv klippa dem till önskad storlek. För äldre fönster kan det vara nödvändigt att tillägga fönsterkitt för att täppa till de delar där listerna inte räcker till.

Kom också ihåg att kolla runt fönsterblecken, eftersom problem ofta uppstår där. Om du efter att ha vidtagit dessa åtgärder fortfarande känner drag, kan det behövas mer omfattande lösningar som att byta ut gamla fönster mot energieffektiva alternativ som håller tätt mot kyla och drag.

Råd för att framgångsrikt täta fönster

Åtgärder för att täta fönster kan verka överväldigande, men resultatet är värt ansträngningen för både din plånbok och din komfort. Efter att noggrant ha undersökt och åtgärdat läckor, bör du känna en märkbar skillnad. Din energiförbrukning sänks och rummen håller en jämnare temperatur. För att bibehålla en god fönstertätning, är det viktigt att regelbundet kontrollera och byta ut lister som har blivit slitna.

Det är också klokt att överväga väderförhållandena i ditt område när du väljer material för att tätning av fönster. I vissa klimat kan det vara nödvändigt med mer hållfasta material som klarar starka vindar och kraftigt regn. Oavsett om du väljer att göra det själv eller anlita proffs, kommer investeringen att täta fönster att löna sig med tiden. Tänk på att ett välisolerat hem bidrar till globalt hållbarhet och din egen trivsel.